2 awards op het Nationaal Congres in Moeskroen!

By yvonne.konig - Posted on 20 September 2016

Tijdens de nationale conventie van JCI België mocht JCI Veurne-Westkust maar liefst 2 nationale awards in ontvangst nemen voor hun projecten.

 

Van 16 tot 19 september vond in Moeskroen de nationale conventie van JCI België plaats. Naast bedrijfsbezoeken, vormingen, vergaderingen en netwerken stond ook de grote Awardshow op het programma. In 8 categorieën streden 27 projecten om de eer tot het beste project gekroond te worden. JCI Veurne-Westkust won de prijs voor het beste gemeenschapsproject (Best Local Community Empowerment Program). Het project ‘Dag van de Vriendschap’ dat op 12 juni 2016 maar liefst 1700 mensen naar Oostduinkerke lokte voor een ontbijt op het strand kon de jury bekoren.

 

En ook in de categorie lange termijn gemeenschapsproject (Best Long-Term Community Program) mocht JCI Veurne-Westkust de award mee naar huis nemen voor het project ‘Westhoek Olympiade voor Specials’, een sportdag voor mensen met een verstandelijke beperking.

 

Voorzitster Valerie Van Maele is in haar nopjes: “Het winnen van een nationale award is de bekroning op het harde werk van onze leden. Het geeft ook een boost aan onze werking en we zijn gemotiveerd om nog meer projecten op te zetten die relevant zijn voor onze regio.”

 

Beide projecten stoten door naar de grote finale op het Wereldcongres van JCI in Québec, Canada, waar enkel de beste projecten van JCI ter wereld bekroond worden.